Kjøre opp?
Null stress.

Med en kombinasjon av simulator og kjøring på vei får du den mest effektive veien til lappen.

Hvorfor Way?

Effektiv læring

Ved å kombinere kjøring i simulator og i bil oppnår man en mer effektiv vei til lappen.

Fleksible åpningstider

Med kvelds- og helgeåpent har du større frihet til å ta kjøretimer når det passer for deg.

Bli tryggere i trafikken

Lærer du grunnferdighetene i simulator, er du tryggere på deg selv når du skal ut på veien.

Påmelding

Fyll ut skjemaet og trykk 'Send', så tar vi kontakt for å avtale nærmere hvilket opplæringsløp som vil passe best for deg. Du vil få en bekreftelse på epost.

Ikke helt bestemt deg enda?

Lær deg det grunnleggende i simulator

Simulatoren lar deg få en opplæring best mulig tilpasset deg og dine behov.

Vanlige spørsmål

Simulatoren gjør det mulig å få trent mer effektivt, trene på uvanlige og farlige situasjoner, og i større grad gi deg en tilpasset opplæring. Sammen med kjøring i bil på vei, får man den mest effektive treningen med simulator.

Ettersom undervisningen skal være individuelt tilpasset, vil totalprisen på et førerkort variere. Statens vegvesen mener en elev bør ha rundt 140 timer bak rattet for å bli klar for førerprøven. Grunnen er at man trenger å samle trafikale erfaringer for å kunne ta gode beslutninger i trafikken. En elev som ikke øvelseskjører privat, trenger derfor flere kjøretimer på trafikkskolen. En elev som kjører mye privat, trenger færre kjøretimer.

Alt fra kr. 18 000,- til kr. 40 000,- er en helt normal totalpris.

Les mer under Priser

 • Trinnvurdering trinn 2
 • Sikkerhetskurs på bane
 • Trinnvurdering trinn 3
 • Hele Trinn 4:
  • Kurs, “Bilkjøringens risiko”
  • Landeveistur
  • Planleggingstur
  • Kurs, “Refleksjon og oppsummering”

Trafikklæreren din skal vite hvilket nivå du er på og sette deg opp på de obligatoriske timene når du er klar for det. Du kan eksempelvis ikke ha trinnvurdering trinn 2 før du har vist lærer at du håndterer bilen godt teknisk.

Alle må ha normal kjøretime på både trinn 2 og 3. Dersom du har øvelseskjørt mye privat vil dette vises, og lærer vil da bare sjekke at du kan det du skal, i tråd med kravene i læreplanen. Deretter vil du få gjennomføre de obligatoriske timene.

Trafikkskolen har ikke lov til å garantere deg å bli ferdig på en viss tid. Noen trenger mye tid for å nå målene i læreplanen, andre trenger mindre tid. Dette har ofte sammenheng med hvor mye man øvelseskjører. Vi anbefaler å bruke god tid på opplæringen, da trafikkopplæring er et modningsfag. Det betyr ikke at det blir dyrere, men at man gir seg selv god tid til å øvelseskjøre underveis.

Alt fra tre måneder til ett år er normal tid å bruke på opplæringen.

Opplæring klasse B hos Way, starter med en vanlig kjøretime i simulator. Er du under 25, skjer dette etter du har fullført trafikalt grunnkurs. Over 25, etter fullført mørkedemo og førstehjelpskurs. Bare gi oss et hint om når du ønsker å sette i gang, så finner vi et tidspunkt for oppstart som passer deg. Send oss gjerne en mail, ring eller bruk kontaktskjemaet på nettsiden.

Statens Vegvesen anbefaler at du begynner å øvelseskjøre når du er 16 år. For å kunne gjøre det, må du ha fullført trafikalt grunnkurs. Hos Way kan du derimot starte å kjøre i simulator allerede før du er 16. Vi kan ved hjelp av simulatoren ta deg gjennom sentrale deler av trafikkopplæringen slik at du er enda bedre forberedt når du først skal ut på veien.

Ja, vil tilbyr opplæring for både manuell og automatgir

I Norge er det Statens vegvesen som har ansvar for å planlegge kapasitet og gjennomføre førerprøver. Det betyr at det er de som stiller med sensor, samt avgjør hvor mange førerprøver som gjøres tilgjengelig til enhver tid. De har også bedt om at alle trafikkskoler ikke melder opp kandidater før hele trinn 4 er gjennomført. 

Way trafikkskole bestiller førerprøvene gjennom Statens vegvesens eget system. Vi gjør alltid vårt beste for å skaffe førerprøver til deg og våre andre elever de dagene Statens vegvesen varsler de skal legge ut nye prøver. Dessverre legges det ikke ut nok førerprøver i Trøndelag. Systemet er videre satt opp slik at det er tilfeldig om førerprøvebestillingene går igjennom. Fordelingen mellom de ulike skolene i distriktet blir derfor tilfeldig og noen ganger dermed urettferdig fordelt. 

Systemet har blitt påklaget flere ganger, og skolene i Trondheim har fått mail om at klagene som sendes Statens vegvesen, ikke lenger besvares. Selv om klagene enda ikke har ført til noen løsning, håper vi, i likhet med dere, at Statens vegvesen løser problemet i løpet av 2021.

Way kan dessverre ikke gjøre annet enn å beklage ventetiden som i perioder er lang. Vi anbefaler deg mens du venter å bruke tiden effektivt, med økt mengdetreningen i tiden fram til fastsatt førerprøvetidspunkt. 

For flere spørsmål om dette, ta gjerne kontakt med oss her.

Har man spørsmål rundt selve systemet anbefaler vi å kontakte Statens vegvesen direkte på https://www.vegvesen.no/om-oss/kontakt-o

Ja, våre lærere snakker både norsk og engelsk.

Comments are closed.