Book Kjøretime i Trondheim – Midtbyen og Tiller – Way Trafikkskole

Kjøretimer?
Null stress.

Med en kombinasjon av kjøretimer i trafikksimulator og bil får du den mest effektive veien til lappen.

Hvorfor Way?

1

Bli tryggere

Lærer du grunnferdighetene i trafikksimulator, er du tryggere på deg selv når du skal ut på veien.

2

Effektiv læring

Ved å kombinere trafikksimulator og bil gjennom hele opplæringen, får du en mer effektiv vei til lappen.

3

Vi henter og bringer

På kjøretimer kan vi hente og bringe etter avtale.

Påmelding til opplæring klasse B

Fyll ut skjemaet og trykk 'Send', så tar vi kontakt for å avtale nærmere hvilket opplæringsløp som vil passe best for deg. Du kan selv velge om du ønsker å starte opplæringen i trafikksimulator eller ute i bil.

Lær deg det grunnleggende i trafikksimulator

Trafikksimulator lar deg få en opplæring best mulig tilpasset deg og dine behov.

Vanlige spørsmål

Trafikksimulator gjør det mulig å få trent mer effektivt, trene på uvanlige og farlige situasjoner, og i større grad gi deg en tilpasset opplæring. Sammen med kjøring i bil på vei, får man den mest effektive treningen med simulator.

Ettersom undervisningen skal være individuelt tilpasset, vil totalprisen på et førerkort variere. Statens vegvesen mener en elev bør ha rundt 140 timer bak rattet for å bli klar for førerprøven. Grunnen er at man trenger å samle trafikale erfaringer for å kunne ta gode beslutninger i trafikken. En elev som ikke øvelseskjører privat, trenger derfor flere kjøretimer på trafikkskolen. En elev som kjører mye privat, trenger færre kjøretimer.

Alt fra kr. 25 000,- til kr. 45 000,- er en helt normal totalpris.

Les mer under Priser

 • Trinnvurdering trinn 2
 • Sikkerhetskurs på bane
 • Trinnvurdering trinn 3
 • Hele Trinn 4:
  • Kurs, «Bilkjøringens risiko»
  • Landeveistur
  • Planleggingstur
  • Kurs, «Refleksjon og oppsummering»

Trafikklæreren din skal vite hvilket nivå du er på og sette deg opp på de obligatoriske timene når du er klar for det. Du kan eksempelvis ikke ha trinnvurdering trinn 2 før du har vist lærer at du håndterer bilen godt teknisk.

Alle må ha normal kjøretime på både trinn 2 og 3. Dersom du har øvelseskjørt mye privat vil dette vises, og lærer vil da bare sjekke at du kan det du skal, i tråd med kravene i læreplanen. Deretter vil du få gjennomføre de obligatoriske timene.

Trafikkskolen har ikke lov til å garantere deg å bli ferdig på en viss tid. Noen trenger mye tid for å nå målene i læreplanen, andre trenger mindre tid. Dette har ofte sammenheng med hvor mye man øvelseskjører. Vi anbefaler å bruke god tid på opplæringen, da trafikkopplæring er et modningsfag. Det betyr ikke at det blir dyrere, men at man gir seg selv god tid til å øvelseskjøre underveis.

Alt fra tre måneder til ett år er normal tid å bruke på opplæringen.

Opplæring klasse B hos Way, starter med en vanlig kjøretime i trafikksimulator. Er du under 25, skjer dette etter du har fullført trafikalt grunnkurs. Over 25, etter fullført mørkedemo og førstehjelpskurs. Bare gi oss et hint om når du ønsker å sette i gang, så finner vi et tidspunkt for oppstart som passer deg. Send oss gjerne en mail, ring eller bruk kontaktskjemaet på nettsiden.

Statens Vegvesen anbefaler at du begynner å øvelseskjøre når du er 16 år. For å kunne gjøre det, må du ha fullført trafikalt grunnkurs. Hos Way kan du derimot starte å kjøre i traffiksimulatoren allerede før du er 16. Vi kan ved hjelp av trafikksimulatoren ta deg gjennom sentrale deler av trafikkopplæringen slik at du er enda bedre forberedt når du først skal ut på veien.

Ja vi tilbyr opplæring for både automat og manuellgir, men våre trafikksimualtorer er kun utstyrt med automatgir.

Ja, våre lærere snakker både norsk og engelsk.