Erklæring om bruk av informasjonskapsler

Gyldig fra 10/06/2021 Way AS (“vi”, “oss”, eller “vår”) bruker informasjonskapsler på nettsiden way.no («Tjenesten»). Ved å bruke Tjenesten, aksepterer du følgende bruk av informasjonskapsler. Følgende retningslinjer for bruk av informasjonskapsler forklarer hva informasjonskapsler er, hvordan vi bruker informasjonskapsler, hvordan tredjeparter vi kan tilslutte oss til kan bruke informasjonskapsler gjennom Tjenesten, dine valg som angår informasjonskapsler og mer informasjon om informasjonskapsler.

1. Hva er informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små linjer med tekst som sendes til din nettleser fra nettsider du besøker. En informasjonskapsel lagres i din nettleser og muliggjør at Tjenesten fungerer, kan gjenkjenne deg og gjøre ditt neste besøk lettere, og gjøre Tjenesten mer nyttig for deg.

Informasjonskapsler kan være “vedvarende” eller “sesjonsavhengige” informasjonskapsler. Vedvarende informasjonskapsler forblir på din datamaskin eller mobile enhet etter at du lukker nettleseren, mens sesjonsavhengige informasjonskapsler slettes så snart du lukker nettleseren din.

Informasjonskapsler samler blant annet følgende type informasjon om deg: din IP-adresse, dine språkpreferanser, hvilket nettsted du kommer fra og hvor lenge du har besøkt vårt nettsted..

2. Hvordan Way AS bruker informasjonskapsler

Når du bruker og har tilgang til Tjenesten, kan vi benytte informasjonskapsler til følgende formål:

  • For at Tjenesten skal fungere som den skal,
  • For å muliggjøre funksjoner på Tjenesten, slik som å vise relevante navigasjonsinnstillinger og huske dine preferanser og innlogginger,
  • For å analysere din bruk og bruksmønstre av Tjenesten, og
  • For å sende deg relevant og tilpasset informasjon.
Vi bruker både sesjonsavhengige og vedvarende informasjonskapsler i Tjenesten og anvender forskjellige typer informasjonskapsler for å tilby Tjenesten:

  • Nødvendige informasjonskapsler: Vi kan bruke informasjonskapsler som er nødvendige for at Tjenesten skal fungere som den skal. Vi kan også bruke slike informasjonskapsler for å autentisere brukere og forhindre svindelforsøk.
  • Funksjonelle informasjonskapsler: Vi kan bruke informasjonskapsler for å kunne tilby deg ekstra funksjoner på Tjenesten, slik som å huske informasjon som endrer hvordan Tjenesten oppfører seg og/eller ser ut, som for eksempel språkpreferanser eller "husk meg"-funksjonalitet.
  • Analytiske informasjonskapsler: Vi kan bruke informasjonskapsler for å spore informasjon om hvordan Tjenesten brukes sånn at vi kan gjøre forbedringer.
  • Tilpasnings- og markedsføringsinformasjonskapsler: Vi kan bruke informasjonskapsler for å plassere annonser og markedsføring på andres nettsider basert på den interessen du har vist for våre tjenester

3. Lagring

Vi vil ikke lagre informasjon om deg og din bruk av Tjenesten lenger enn nødvendig for de formålene som nevnt ovenfor.

4. Dine valg vedrørende informasjonskapsler

Way AS følger norsk lovgivning om bruk av informasjonskapsler. Dette betyr at vi må innhente ditt samtykke til vår bruk av informasjonskapsler, unntatt for bruk av de nødvendige informasjonskapslene.

Du kan til enhver tid styre selv vår bruk av informasjonskapsler ved å endre nettverksinnstillingene dine:

Vennligst merk deg at om du sletter informasjonen eller instruerer nettleseren din til å ikke motta informasjonskapsler, vil du kanskje ha en annen brukeropplevelse, da det ikke vil være mulig for oss å lagre dine preferanser e.l.