Hva er en trafikksimulator

En trafikksimulator er en simulator som simulerer trafikk. Ganske åpenbart tenker du sikkert. Likevel, for å virkelig forstå hva en trafikksimulator er og brukes til, må vi se litt nærmere på ordet simulator. Simulator kommer fra ordet simulere. Det handler om å etterligne virkeligheten. Hensikten med å simulere noe er at man kan trene på situasjoner i en trygg setting, uten konsekvenser. Det er ikke uten grunn at piloter må legge ned utallige timer i simulator før de flyr deg til syden. Eller at kirurger skjærer i dukker før de skjærer i deg. Beklager det ekle bildet.

Det finnes mange forskjellige måter å simulere på. Når det gjelder trafikk- eller kjøresimulering er kanskje den enkleste versjonen bilspill. Slik som Gran Turismo, Need for Speed, og Mario Kart. Spill som kanskje bringer frem minner fra barndommen hos noen. Disse spillene er god underholdning, men de gjør deg neppe til en veldig mye bedre sjåfør. Grunnen til at vi poengterer dette, er at simulatorer kan ha mange ulike funksjoner. Hos Way har vi utviklet en simulator til å være et læringsverktøy, noe som stiller helt andre krav til simuleringen enn om vi ønsket å underholde.

Man ser at realistiske opplevelser i en simulator gir større læringsutbytte. Som sjåfør i vår trafikksimulator sitter du derfor i en ekte bil. Istedenfor VR-briller har vi installert en 360 graders skjerm rundt deg. Selve bilen er montert på en bevegelsesplattform, noe som gir en følelse av fysiske krefter, når du for eksempel svinger eller trykker på gassen. Selv om simulatoren ikke vil bevege seg like mye som en virkelig bil, vil hjernen på finurlig vis i stor grad fylle inn den manglende bevegelsen.

Planlegger du å ta lappen og er mer nysgjerrig på trafikksimulatoren?

Da kan du bestille en gratis prøvetime på vår hjemmeside.

Comments are closed.